Арестуваният за тероризъм на границата бил член на секта

3403
Арестуваният за тероризъм на границата бил член на секта
Снимка: БГНЕС

21-годишният мароканец Ейнур Селаджи, за който Topnovini.bg първи съобщи, е член на салафитска секта. Чужденецът е търсен в Германия, за да бъде разследван по обвинение за тероризъм, информира Topnovini.bg. Според документите от Германия, Селаджи е разследван за подготовка на особено тежки случаи на насилие застрашаващи държавната сигурност, фалшифицирал е документ и е подправил паспорт. Това според немските закони е тероризъм.

Мъжът бе арестуван на Капитан Андреево, а в петък бе задържан под стража.

17 обвиняеми заради контрабандата при "Капитан Андреево"

17 обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност за контрабандата през ГКПП "Капитан Андреево", образувано при операция, провед...

Днес пред Topnovini.bg прокурорът по делото Елеонора Иванова каза, че в документите е записано, че Селаджи е член на арабска секта на Салафитите. Те нашумяха особено силно в Германия с безплатното раздаване на книги.

Германските служби за сигурност са изпълнени с голямо подозрение към кампанията им. Според Германската служба за защита на конституцията и Федералното министерство на вътрешните работи целта на салафитите не е да подаряват книги, а да привлече млади мюсюлмани като симпатизанти.

След изтичане на 3-дневния срок, в който Селаджи може да обжалва пред Апелативен съд Пловдив наложеният му постоянен арест, хасковските магистрати ще разгледат и искането дали той да бъде екстрадиран в Германия.

 

19 служители на "Капитан Андреево" получават заповеди за уволнение

19 служители на граничния пункт "Капитан Андреево" ще получат днес заповедите си за уволнение. Вчера шестима митничари бяха уведомени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Хасково