Назначиха временен шеф на митницата в Свиленград

22789
Назначиха временен шеф на митницата в Свиленград
Снимка: БГНЕС

Заместник-началникът на свиленградската митница Юлия Чолакова оглави ведомството. Това се случва, след като началникът Тодор Караиванов беше арестуван.

Чолакова е в системата от 1994 година и е заемала различни длъжности. Досега е била начело на отдел "Административно-наказателни дейности и разследващи органи".Тя ще остане на поста до обявяване на конкурс за началник на митницата и назначаването на титуляр.

Легия Антимафия представи списък с тарифите на Митница "Свиленград"

Тарифите на подкупите при Митница „Свиленград” са едни от най-апетитните по границите ни. Това твърдят от Легия „Анти...

Вчера Хасковският окръжен съд остави в ареста Тодор Караиванов, обвинен в получаване на подкупи и корупция, припомня БНР.

Срещу него е повдигнато обвинение за приемане на подкуп в качеството му на длъжностно лице. Според обвинението, Караиванов е изнудвал в продължение на месеци собственици на спедиторски фирми, двама от които му дали рушвет с предварително белязани от ДАНС банкноти.

Сумите от 600 евро и 600 лева са намерени при ареста и последвалите обиски в жилището и офиса на Караиванов. На излизане от съдебната зала шефът на свиленградската митница заяви пред бТВ, че е станал жертва на мафията и на контрабандните босове, както и че у него самия не са намирани белязани банкноти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com