Нов арест в митниците - на временния шеф на свиленградската митница

17242
Нов арест в митниците - на временния шеф на свиленградската митница

Проблемите в митниците нямат край. След като преди вече почти девет месеца беше арестуван заместник-директорът на Митница Свиленград Георги Костадинов Георгиев, дойде ред на нов арест - този път на временния шеф на същата митница Тодор Караиванов.

Караиванов е бил прибран късно снощи, но официално потвърждение от шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов още няма. По първоначални данни Караиванов е бил задържан при спецоперация на ДАНС, предаде "24 часа". Предположенията били за пропускане на контрабандни стоки от Турция у нас с неговото знание без върху товарите да бъде осъществяван контрол.

МВР не успяло да задържи дъщерята на бивш шеф на митниците

Към момента стартираме новата година с успешна реализация, която направихме на 14 януари тази година. Бяха задържани осем лица, а до м...

Операцията срещу Караиванов била реализирана при излизането му от работа в управлението на ведомството в кв. "Гарата" в Свиленград. Там има и полицейска лаборатория, от което може да се предполага, че е възможно той да е задържан с белязани пари.

Тодор Караиванов управлява за втори път Свиленградската митница - от ноември 2014 година. Той бе върнат в Митница Свиленград от Агенция „Митници“, като замени временно изпълняващия длъжността Боян Тодоров.

Първият път, когато Караиванов бе поставен на този пост, беше по времето на сегашния митничар номер едно Ваньо Танов. Караиванов застъпи тогава на ръководната длъжност на 1 февруари 2011 г. и остана на нея до 9 август 2013 г. След това той работеше като експерт в Дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централното митническо управление. Преди това е работил в аналогичен отдел в Митница Свиленград в продължение на близо 11 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com