Павлова: АМ "Марица" трябва да е готова до края на август

27002
Павлова: АМ "Марица" трябва да е готова до края на август
Снимка: БГНЕС

Автомагистрала "Марица" трябва да бъдат готова до края на годината.

Двата лота на автомагистралата се финансират по оперативната програма "Транспорт" и трябва да ги завършим задължително през тази година, защото това е последната година на европейското финансиране. Това коментира в Хасково министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

Павлова вярва, че "Марица" ще бъде завършена до края на годината

През тази година ще изградим 120 километра нови магистрали и 340 километра нови пътища. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова...

Ако няма извънредни бедствени ситуации, предизвикани от климатични усложения, през юни трябва да бъде завършен единият участък от магистралата, а цялата трябва да е готова до края на август.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството каза още, че бюджетът на оперативната програма "Региони в растеж" е малко над три милиарда лева, информира БТА. 

Първата приоритетна ос е насочена към градското развитие и градското възстановяване. По тази ос за Хасково резервираният бюджет е 32 милиона лева, а за Димитровград - 23 милиона лева. С този ресурс те ще могат да финансират дейности, свързани с градската среда, благоустрояването, градски транспорт, енергийна ефективност на училища и детски градини.

В Хасково Павлова представи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Павлова: Нещата в държавата са сравнително стабилни

Нещата в държавата са сравнително стабилни. Само за две седмици видяхме възстановяване на европейското доверие в България. Това заяви р...

Тя посочи пред домоуправители, представители на местни власти и граждани, че сред целите на програмата е да бъдат намалени разходите на домакинствата за отопление, както и да бъде осигурена заетост чрез участието на малки и средни фирми в усвояването на инвестицията от един милиард лева.

Банките, които притежават апартаменти в сгради, собствениците на които желаят да се включат в Националната програма за енергийна ефективност, също трябва да дадат съгласие за включване в проекта. Това са отнася и за ведомствени апартаменти на МВР, на Министерство на отбраната или на друга институция. В тези случаи съгласието трябва да се търси чрез областните управители по места. Разяснението беше направено oще от министър Павлова, пише МРРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com