Завършиха 10 км от новия път край оградата на границата с Турция

3395
Завършиха 10 км от новия път край оградата на границата с Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

Близо 10 км от пътя покрай оградата на българо-турската граница, вече са готови, съобщават от областната администрация в Хасково. Останалите 24 км от общо 34 км на територията на област Хасково са трасирани и се предвижда да бъдат завършени до края на октомври. Изпълнител е държавното предприятие „Транспортно строителство и възстановяване", информира Дарик нюз.

Първата копка на временното съоръжение от възпрепятстващ тип бе направена на 17 юли, в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и областния управител Добри Беливанов.

Новата ограда на турската граница ще бъде в пъти по-скъпа

Новата ограда на границата с Турция ще бъде няколко пъти по-скъпа от съоръжението, построено по време на кабинета "Орешарски". Само...

До средата на октомври се предвижда да бъдат готови и 10 км оградата от него на територията на област Хасково. Докато те се строят подготвят елементите за останалата част.

За област Хасково защитното заграждение започва от гранична пирамида 320, на 500 м от ГКПП Капитан Андреево и завършва до гранична пирамида 280, на около 2 километра от село Маточина, на брега на река Тунджа. Дължината му е 33.6 км.

Стойността на пътната част е 3 824 000 лв. без ДДС, а конструктивната част- 20 226 577 лв. без ДДС, информират от областната управа в Хасково.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com