Митничарите в Свиленград заплашват с блокади

3901
Митничарите в Свиленград заплашват с блокади
Снимка: БГНЕС

Протест тръгна в Свиленград заради готвено затваряне на митница „Капитан Андреево”. Готви се и блокада на пътища, предаде Нова телевизия.

Преди половин месец там бяха задържани 33-ма митничари, за вземане на подкупи. Заради това беше пуснато обществено обсъждане с идеята митницата да бъде затворена, а ръководството да бъде в Пловдив и Бургас.

Общинският съвет на Свиленград с декларация против закриването на митницата

Общинският съвет на Свиленград прие декларация против намерението на финансовото министерство да закрие Митница - Свиленград, предаде Д...

Корупционните практики са създадени и развъдени от всички правителства през последните 25 години, каза председателят на Общинския съвет на Свиленград Никола Диков. Той е категоричен, че с преместването на ръководството в Пловдив и Бургас корупцията няма да изчезне. Друг общински съветник се обърна директно към Бойко Борисов – ако не помисли, ще има блокада на „Капитан Андреево”. Не може при предишното управление на Ваньо Танов да не се разбере за нито един канал, а сега само нашата митница проверяват, казаха от Свиленград.

Това не е първата такава идея за Свиленград. През 2012-та година бяха уволнени 50-тина души със средно образование от митницата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com