Три партии в свирепа битка за Сърница

15899
Три партии в свирепа битка за Сърница
Снимка: БГНЕС

Изборите в Сърница, които предстоят съвсем скоро, се явяват генерална репетиция преди местния вот в България през есента.

Според кандидатите на ГЕРБ и Реформаторския блок има раздаване на „помощи”, за да се гласува за кандидата на ДПС. Опитват се да карат хората да гласуват заради религията, казват от ГЕРБ. В Сърница хората са масово мюсюлмани. А на предните избори Делян Пеевски е платил абитуриентските балове на цяла Сърница. Не беше той, парите бяха от субсидията на ДПС, казват хората пред Нова телевизия.

ПФ ще иска задължително гласуване още на местните избори

Патриотичният фронт ще инициира промяна в Изборния кодекс - задължителното гласуване да бъде въведено възможно най-бързо и то да стане ...

Оказва се, че там основният поминък е дърводобива. И големият проблем – няма „Спешна помощ”, няма пожарна. В момента там кмет е кандидат на ГЕРБ.

Според ДПС причината те да нямат кмет е, че хората били сплашвани и чрез икономически натиск ГЕРБ си осигурил гласове. От ГЕРБ, естествено, отрекоха. От Реформаторския блок обаче потвърдиха думите на ДПС за натиск, без да уточняват кой е натискал. Натискът обаче идвал от горското стопанство, от общински фирми.

И трите основни партии казват, че подкрепят общината. А само от ДПС заявиха, че ако има балотаж и те не са на него, биха помислили за подкрепа към някоя от другите партии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Хасково